Alertă la Marea Baltică: Un avion spion al Rusiei a determinat Germania să-și ridice avioanele de luptă

Alertă la Marea Baltică: Un avion spion al Rusiei a determinat Germania să-și ridice avioanele de luptă

Un avion rus a fost detectat deasupra Mării Baltice, ceea ce a determinat ridicarea de la sol a două avioane germane de luptă Eurofighter Typhoon.

Avionul rus care a pus probleme este o aeronavă de recunoaștere Il-20, după cum au anunțat Forțele Aeriene Germane, citate de Deutsche Welle.

Astfel de incidente nu sunt neobișnuite în regiune, iar Rusia cel mai probabil a folosit aeronava pentru a spiona pozițiile NATO.

ADVERTISING

Aeronava rusă, care zbura cu comunicațiile întrerupte și fără un plan de zbor, ar fi ajuns într-o zonă dintre insula germană Rügen şi insula daneză Bornholm.

Ca răspuns, două avioane de luptă Eurofighter au decolat de pe aerodromul Rostock-Laage din nord-estul Germaniei pentru a „stabili un contact vizual”. Avioanele germane „au escortat aeronava de recunoaștere a Rusiei deasupra Mării Baltice”, adaugă Forțele Aeriene germane.

Alte șase avioane rusești au fost interceptate de avioanele NATO într-un interval de două zile la sfârșitul lunii septembrie. Iar în august au fost ridicate avioane de vânătoare germane și suedeze pentru a intercepta un alt Il-20.

ADVERTISING

În ultimii doi ani, aeronavele aliaților au fost ridicate de la sol, în medie, la fiecare trei până la patru săptămâni, pentru a intercepta avioane ruseşti, scrie DW citat de Kiev Independent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇