Victoria lui Joe Biden, recunoscută oficial în Arizona și Wisconsin

Victoria lui Joe Biden, recunoscută oficial în Arizona și Wisconsin

Statele Arizona și Wisconsin au certificat oficial, luni, victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din Statele Unite în faţa lui Donald Trump.

„Astăzi, am semnat certificarea rezultatului alegerilor din 2020 în Arizona”, a scris pe Twitter Doug Ducey, guvernatorul republican al acestui stat-cheie, care a basculat în tabăra democrată pentru prima dată după aproape 25 de ani, transmite Agerpres care citează AFP.

Înfrângerea lui Trump. Ce avantaje a avut și cum a pierdut. Ar fi câștigat dacă nu era pandemia?

ADVERTISING

Joe Biden a obţinut o strânsă victorie în Arizona, cu un avans de 10.457 de voturi într-un stat unde au mers la urne aproape 3,5 milioane de alegători.

Responsabilă a operaţiunilor electorale, secretarul de stat democrat din Arizona, Katie Hobbs, a salutat alegerile "desfăşurate cu transparenţă, precizie şi corectitudine, în pofida numeroaselor afirmaţii nefondate care susţineau contrariul".

Arizona a mai certificat victoria candidatului democrat la Senat, fostul astronaut Mark Kelly, pentru ca aceasta "să poată depune jurământul cât mai repede posibil", a subliniat guvernatorul Ducey.

ADVERTISING

Certificarea rezultatelor din Arizona nu înseamnă obligatoriu sfârşitul recursurilor în faţa instanţei, pentru că acest stat permite contestarea rezultatelor chiar şi după ce au fost validate.

Curtea Supremă din Pennsylvania a respins o nouă contestaţie a lui Trump, care are practic zero şanse să mai schimbe rezultatul alegerilor

De asemenea, și guvernatorul statului Wisconsin, democratul Tony Evers, a certificat victoria lui Joe Biden, conform CNN. „Aș vrea să le mulțumesc funcționarilor și tuturor celor care au fost implicați în procesul electoral pentru că au fost neobosiți în munca lor de a se asigura că avem niște alegeri sigure, cinstite și eficiente”, a transmis oficialul.

ADVERTISING

Echipa de campanie a președintelui în exercițiu Donald Trump a încercat, fără succes până în prezent, să împiedice prin acţiuni judiciare procesul de certificare a rezultatelor în state-cheie câştigate de Joe Biden.

În primul interviu după pierderea alegerilor, Trump spune că are șanse reduse să ajungă la Curtea Supremă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇