Alegeri prezidențiale în Iran: Ultraconservatorul Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati câștigă cu 62% din voturi (rezultate parțiale)

Alegeri prezidențiale în Iran: Ultraconservatorul Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati câștigă cu 62% din voturi (rezultate parțiale)

Ultraconservatorul Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate vineri în Iran din primul tur de scrutin cu peste 62% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale parţiale publicate sâmbătă dimineaţă.

Din cele 28,6 milioane de buletine de vot numărate, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati a obţinut „peste 17.800.000 de voturi”, a declarat Jamal Orf, preşedintele Comisiei electorale naţionale, într-o conferinţă de presă la Teheran, relatează AFP.

Anul acesta au fost convocaţi la vot peste 59,3 milioane de iranieni cu vârsta de peste 18 ani.

Fost magistrat, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati este un apropiat al ayatollahului Ali Khamenei, de asemenea un susţinător al unei linii dure pe plan extern, notează Reuters.

Astfel, noului preşedinte de la Teheran, figură marcantă a regimului teocratic iranian, îi va reveni sarcina de a relua negocierile începute la Viena privind relansarea acordului din 2015 care reglementează activităţile nucleare iraniene.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇