Ajutor rapid de încă 5 milioane de euro pentru Republica Moldova de la UE

Ajutor rapid de încă 5 milioane de euro pentru Republica Moldova de la UE

Uniunea Europeană a anunţat duminică alocarea a 50 de milioane de euro pentru ajutoare umanitare care vor fi trimise Ucrainei şi Republicii Moldova.

Fondurile sunt destinate pentru servicii medicale de urgenţă, acces la apă potabilă şi igienă, adăposturi şi protecţie, ajutoare băneşti şi combaterea violenţei împotriva femeilor.

Circa 45 de milioane de euro sunt rezervate pentru proiectele umanitare din Ucraina, în timp ce Republica Moldova, unde s-au refugiat de la începutul războiului sute de mii de ucraineni, va primi cinci milioane de euro.

„În timp ce luptele grele şi loviturile de rachete continuă să distrugă infrastructura civilă vitală, necesităţile umanitare în Ucraina rămân extrem de ridicate”, arată comunicatul citat de agenţie.

Suma face parte dintr-un pachet de un miliard de euro promis de Comisia Europeană la conferinţa de săptămâna trecută a donatorilor intitulată Stand Up For Ukraine (Alături de Ucraina).

ADVERTISING

Până acum, conform comunicatului, din această sumă au fost cheltuite deja 143 de milioane pentru ajutoare umanitare destinate celor afectaţi de invazia rusă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇