Acord în NATO: Țările europene, inclusiv România, cumpără 1.000 de rachete Patriot

Acord în NATO: Țările europene, inclusiv România, cumpără 1.000 de rachete Patriot

NATO a declarat miercuri că divizia sa de achiziţii urmează să sprijine un grup de ţări membre, între care Germania, Ţările de Jos, România şi Spania, cu privire la un contract pentru achiziţionarea a până la 1.000 de rachete de apărare antiaeriană Patriot.

Agenţia a atribuit un contract de producţie şi livrare către COMLOG, o societate mixtă între Raytheon şi MBDA, a anunţat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat, adăugând că producţia europeană de rachete va fi extinsă.

„Achiziţiile multinaţionale consolidate în spiritul Iniţiativei europene de scut aerian (ESSI) oferă economii de scară şi sprijină extinderea capacităţii de producţie a noilor rachete GEM-T pentru a satisface cererea în creştere", precizează NATO într-un comunicat.

ADVERTISING

Amintim că la finalul anului trecut, Ministerul Apărării a solicitat Parlamentului aprobarea pentru achiziţia a 200 de rachete PAC-2 GEM-T, pentru sistemul Patriot.

Preţul maxim unitar este de circa 5.444.750 de euro, fără TVA, iar costul total estimat pentru întregul pachet de 200 de rachete este de 1.088.950.000 euro, fără TVA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇