Club Feroviar: Accidente la Metrorex, ținute la secret de conducere

Club Feroviar: Accidente la Metrorex, ținute la secret de conducere

Mai multe incidente au avut loc la Metrorex de la începutul anului și până în prezent, dar au fost ținute la secret de responsabilii societății de transport aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Nu mai puțin de trei trenuri de metrou tip Bombardier s-au lovite în parapetul din Depoul Militari al Metrorex, potrivit Club Feroviar.

Incidentele s-au produs la gararea trenurilor în depou, când mecanicii nu au oprit la timp și au intrat în parapet în ciocnire frontală. Cel puțin una dintre garnituri a fost avariată serios.

ADVERTISING

Responsabilii Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) au aflat de la Club Feroviar despre producerea acestor incidente. Fiind vorba despre incidente produse la manevră, din punctul de vedere al reglementărilor legale în vigoare, nu exista obligativitatea raportării lor la AGIFER.

Dar nici la nivelul Metrorex nu s-a făcut o analiză serioasă a acestor accidente, scrie sursa citată.

Alte accidente la Metrorex s-au produs și pe Magistrala 2. La data de 26 septembrie, la ieșirea în circulație din Depoul Berceni (fost IMGB), o ramă și-a rupt pantograful (dispozitivul montat pe acoperișul trenului pentru a colecta energia prin contactul cu o linie aeriană - n.red.).

ADVERTISING

Cu o lună înainte, pe 21 august 2023, a fost un incident similar tot la ieșirea trenului în circulație din hala de parcare. În plus, au mai fost două cazuri de pantografe rupte, din cauza stării proaste a firului de contact, pe Magistrala 5.

Club Feroviar precizează că toate accidentele menționate s-ar fi produs din vina unor mecanici tineri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇