S-a deschis cea mai nouă stație de metrou din București. A costat 50 de milioane de euro de la UE

S-a deschis cea mai nouă stație de metrou din București. A costat 50 de milioane de euro de la UE
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Staţia de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni va fi dată în folosinţă pe 15 noiembrie.

Călătorii sunt invitaţi să folosească atât staţia de metrou, cât şi parcarea aferentă.

Staţia Tudor Arghezi devine operaţională de miercuri, de la ora 11:30, potrivit unui comunicat de presă de la Primăria Sectorului 4.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a explicat recent că circulaţia se va face într-un sistem de tip pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând ca preluarea fluxului de călători să se facă în lung, de la staţia Berceni până la staţia Pipera.

ADVERTISING

”Până la sfârşitul anului, ne-am propus ca sistemul de semnalizare şi automatizare să poată fi realizat, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în lung, de la staţia Pipera până la staţia Tudor Arghezi. Intervalul de circulaţie a trenurilor va fi, într-o primă fază, de 8 minute, urmând ca apoi să reducem acest interval la 4 minute”, a afirmat Mariana Miclăuş.

Potrivit datelor transmise de Primăria Sector 4, recepţia noii staţii de metrou de pe Şoseaua Berceni a fost realizată în luna martie a anului 2023, după ce anterior, începând cu luna noiembrie 2022, Metrorex a derulat mai multe probe tehnice.

ADVERTISING

Construită pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, staţia de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Staţiei i se adaugă parcarea de tip park&ride, construită tot pe Şoseaua Berceni. Aceasta are o capacitate de 350 de locuri, atât pentru autoturisme, motociclete, cât şi pentru persoane cu dizabilităţi.

Construită pe structură metalică, parcarea este dotată cu panouri fotovoltaice, care să asigure energia electrică necesară iluminatului propriu precum şi funcţionării instalaţiilor de automatizare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇