Accident în lanț pe Autostrada Soarelui. Rute alternative pentru a evita traficul de pe litoral

Accident în lanț pe Autostrada Soarelui. Rute alternative pentru a evita traficul de pe litoral

Un accident în care au fost implicate şase autovehicule a avut loc, luni dimineaţa, pe Autostrada A2, iar potrivit primelor informaţii trei persoane sunt rănite.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a trimis la fața locului o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD B de la Detaşamentul Cernavodă.

Accidentul s-a petrecut la kilometrul 163, pe sensul de mers Bucureşti-Constanţa.

Trafic intens, poliția recomandă rute alternative

În același timp, Poliţia Judeţeană Constanţa a anunțat luni dimineață că pe drumurile naţionale din sudul litoralului sunt înregistrate valori ridicate de trafic, pe ambele sensuri de mers.

ADVERTISING

„Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenţi în principalele intersecţii care ridică probleme, respectiv staţiunea Eforie Nord (intrare şi ieşire) şi DN 39/DN 38 (intersecţie Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea formării de ambuteiaje”, se arată în comunicat.

Pentru şoferii care se deplasează de pe litoral către autostradă este recomandată următoarea rută alternativă: DN 39 Mangalia - DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia - DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – Autostrada A2.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, conducătorii auto care se deplasează dinspre autostradă către sudul litoralului sunt sfătuiţi să aibă în vedere următoarea rută alternativă: Autostrada A2 - Medgidia - DJ 381 Valea Dacilor - DJ 308 Ciocârlia - DJ 391 Mereni - DN 38 Topraisar - DJ 391 Negru Vodă - DN 39 Mangalia.

„Pentru reducerea riscului rutier, şoferii sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie, să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc şi să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii”, a mai precizat IPJ Constanţa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇