Accident feroviar în Ungaria. E afectat și un tren românesc

Accident feroviar în Ungaria. E afectat și un tren românesc

Două trenuri s-au ciocnit miercuri în zori, în Ungaria.

Cel puţin şapte persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, în urma coliziunii dintre un marfar şi un tren de persoane pe linia Püspökladány–Biharkeresztes, relatează Budapest Herlad.

Accidentul a avut loc miercuri, la ora locală 4.20 (5.20, ora României).

Marfarul nu a respectat un semnal de interzicere a intrării în gara din satul Sáp, din motive care nu au fost clarificate încă. Trenul de marfă a încălcat semnalul şi a intrat în coliziune cu un tren de pasageri, de pe ruta Biharkeresztes - Püspökladány, care aştepta în gară.

ADVERTISING

Conductorii celor două trenuri, controlorul şi patru-cinci pasageri din trenul de călători au fost răniţi.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă din Ungaria (OMSZ)  a transmis că la faţa locului au fost solicitate opt unităţi de ambulanţă; patru persoane au fost transportate la spitalul din Berettyóújfalu cu răni uşoare, iar o persoană a fost dusă la spitalul din Debrecen având răni severe, care îi pun viaţa în pericol.

Autorităţile ungare au deschis o anchetă.

Circulaţia trenurilor pe linia Püspökladány-Berettyóújfalu a fost suspendată pe timpul investigaţiilor. Pasagerii sunt transportaţi cu autobuze pe acest tronson. Ei urmează să parcurgă distanţa într-o perioadă de timp mai mare şi este necesar să ia în calcul întârzieri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bilete de tren sunt acceptate pe rute Volánbusz între Berettyóújfalu şi Debrecen, Berettyóújfalu şi Kaba şi Püspökladány-Báránd.

Trenul Corona InterCity (406) de la Braşov la Gara Keleti din Budapesta aduce pasageri doar până la Biharkeresztes. Ei urmează să fie transportaţi cu alt tren (6429) la Berettyóújfalu, iar de aici la Püspökladány cu autobuzul. De la Püspökladány, călătorii pot lua un tren până la Gara Keleti.

Biletele internaţionale sunt acceptate pe trenuri către Budapesta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇