Academia de Poliție, vizată de o plângere penală la DIICOT pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Academia de Poliție, vizată de o plângere penală la DIICOT pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Conducerea de la Academia de Poliţie este vizată de o plângere penală la DIICOT pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, după scandalul studenţilor care au ajuns la spital intoxicaţi de la mâncare.

Sesizarea a fost făcută de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care consideră că Academia de Poliţie ”A. I. Cuza” e cea mai mare puşcărie din România.

Nominalizat este fostul rector al Academiei de Poliţie” A. I. Cuza”, Claudiu-Ştefan Chindiş.

Abuz în serviciu ar fi faptul că s-a permis ca studenţii să primească mâncare stricată. Iar falsul intelectual se referă la modul cum conducerea a încercat să ascundă adevărul, prin declararea neadevărată a numărului real al studenţilor intoxicaţi.

ADVERTISING

Sindicaliştii reclamă condiţii de penitenciare în Academia de Poliţie.

”Mâncarea, condiţiile de cazare şi supraaglomerarea fac din Academia de Poliţie ”A. I. Cuza” cea mai mare puşcărie din România, instituţie de învăţământ măcinată de-a lungul anilor de corupţie, hărţuire sexuală, limbaj suburban şi abuzuri”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia susţin că Academia de Poliţie ”a creat mai multe probleme în societatea românească decât interlopii României (plagiate la comandă, ameninţări cu moartea, scandaluri sexuale)”.

ADVERTISING

”Modul bolnav de a conduce Academia de Poliţie ”A. I. Cuza” ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, îi poate determina pe viitorii poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de penitenciare să considere că abuzarea cetăţeanului reprezintă o normalitate, atâta timp cat 3-4 ani aceşti tineri sunt cazaţi în condiţii inumane, sunt hrăniţi cu mâncare alterată şi învaţă în condiţii similare deţinuţilor din puşcăriile pline de gândaci, şobolani şi ploşniţe ale României”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de sindicalişti.

ADVERTISING

Potrivit documentului, condiţiile din căminele studenţeşti ale Academiei de Poliţie ar surprinde şi oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) familiarizaţi cu realitatea dezastruoasă din penitenciare.

”Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să ia măsuri urgente de remediere a problemelor cronice din Academia de Poliţie ”A. I. Cuza”, întrucât cetăţeanul român are nevoie de ofiţeri sănătoşi şi apţi, care să poată asigura în mod echilibrat şi responsabil ordinea publică şi siguranţa naţională”, se mai arată în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇