Academia de Poliție se închide, după ce au apărut imagini cu condițiile insalubre din instituție

Academia de Poliție se închide, după ce au apărut imagini cu condițiile insalubre din instituție

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se închide de săptămâna viitoare până la sfârșitul anului, studenții urmând să facă online cursurile, a anunțat, sâmbătă, conducerea instituției. În această perioadă vor fi urgentate activitățile de reabilitare și modernizare a spațiilor din sediul central. Decizia vine după ce, în ultimele zile, sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia.

ADVERTISING

„Se doreşte dinamizarea şi urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al Academiei în vedere optimizării şi îmbunătăţirii substanţiale a condiţiilor de desfăşurare  a întregului proces de învăţământ, şi nu numai, din Academia de Poliţie”; se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. 

ADVERTISING

Sindicatul Europol a reacţionat la anunţul conducerii Academiei. 

„După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă. 

Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile.

ADVERTISING

Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară”, scriu reprezentanţii sindicatului, sâmbătă după amiază, pe Facebook.

Aceştia adaugă că „timp de un an, studenţii şi angajaţii Academiei au fost victimele unor incompetenţi, împuterniciţi/desemnaţi susţinuţi politic, plătiţi cu salarii de «lucrări de excepţie» majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituţiei au lucrat cu zilieri, în şantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate”.

ULTIMA ORĂ!!! Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului. După 10 zile în care am arătat...

Publicată de Sindicatul Europol pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Sindicaliştii se arată nemulţumiţi de faptul că timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost „cel puţin cercetat disciplinar şi nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili”, ei spunând că acest lucru „demonstrează că interesele financiare sunt uriaşe şi nu puteau fi tolerate fără susţinere de la vârful MAI”.

Iată imaginile postate în ultimele zile de Sindicatul Europol.

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns...

Publicată de Sindicatul Europol pe Joi, 23 noiembrie 2023

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele din Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la televizor, aveți dreptate. Doar că ele provin din curtea Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București.Tone de moloz și de resturi de materiale de construcții, praf ridicat mai ceva ca la bombardamente, mizerie, muncitori care aruncă resturi de pe acoperiș în timp e studenții trec pe lângă acele clădiri, „reprezintă” cotidianul studenților și angajaților care își duc viața în prestigioasă instituție de învățământ.Puteți vedea în imagini cum studenții tușesc de la praful inhalat. Puteți vedea riscurile la care sunt expuși în timp ce se aruncă cu resturi de pe acoperișul clădirilor, puteți vedea munți de mizerie și de resturi în care riști să te rănești. În concluzie, un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților!În tot acest timp, ÎMPUTERNICIT directorul general administrativ, cms. șef Dumbravă Todiriță-Ionuț, încasează salariu mărit cu 50% pentru LUCRĂRI DE EXCEPȚIE și închide ochii la neregulile legate de modul de implementare a lucrărilor și a haosului cu privire la organizarea șantierului.

Publicată de Sindicatul Europol pe Miercuri, 22 noiembrie 2023


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇