A vrut să-și facă selfie şi a căzut în craterul vulcanului

A vrut să-și facă selfie şi a căzut în craterul vulcanului

Un american de 23 de ani a alunecat în craterul Vezuviului, după ce a scăpat telefonul din mână.

Tânărul a urcat sâmbătă cu familia pe muntele care străjuiește zona orașului Napoli. Turiștii au depășit limita rezervată vizitatorilor și au pătruns într-o zonă în care accesul este interzis, urmând o potecă până în vârful vulcanului, la altitudinea de 1.281 de metri, relatează The Guardian.

Ajuns pe marginea craterului, tânărul a vrut să facă un selfie, însă telefonul i-a alunecat din mână. În încercarea de a-l recupera, el și-a pierdut echilibrul și a căzut în crater. Din fericire, s-a oprit din cădere după câțiva metri, dar și el și rudele sale au trăit o spaimă vecină cu moartea.

ADVERTISING

Ghizii de pe Vezuviu au ajuns primii la locul incidentului și au chemat ajutoare. Polițiștii au venit pe marginea craterului și au chemat un elicopter pentru operațiunea de salvare. Turistul american a scăpat doar cu câteva răni ușoare pe brațe și pe spate.

Acesta și cei trei membri ai familiei nu plătiseră taxa de urcare pe munte și au fost amendați pentru pătrunderea într-o zonă interzisă.

În septembrie 2017, un băiat de 11 ani și părinții lui au murit după ce au căzut în craterul vulcanului de mică adâncime Solfatara di Pozzuoli, unul dintre cei 40 de vulcani din zona Campi Flegrei, în vestul orașului Napoli. Copilul a căzut după ce a amețit din cauza gazelor emanate de vulcan, iar părinții au încercat să-l salveze, dar marginea coșului vulcanic s-a surpat sub ei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezuviu, a cărui erupție din anul 79 î.Hr. a distrus orașele antice romane Pompeii și Herculaneum, este singurul vulcan din Europa care a erupt în ultimul secol și e considerat unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume, din cauza distanței mici față de Napoli și de celelalte localități limitrofe. Aproximativ 600.000 de oameni trăiesc în această zonă, iar o erupție ar afecta trei milioane de locuitori ai regiunii.

Craterul Vezuviului are un diametru de 450 de metri și o adâncime de 300 de metri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇