A murit Robbie Coltrane, Hagrid din Harry Potter

A murit Robbie Coltrane, Hagrid din Harry Potter

Actorul Robbie Coltrane, care l-a jucat pe Hagrid în Harry Potter, a murit la 72 de ani, informează BBC.

Decesul lui Robbie Coltrane a fost anunțat de agenta acestuia, Belinda Wright. Ea a spus că actorul a murit vineri la un spital din Scoția, din apropierea casei sale, și a rugat să fie respectată intimitatea familiei în această perioadă. Actorul se confrunta cu probleme de sănătate de câţiva ani.

„Prietenul meu Robbie Coltrane a murit vineri, 14 octombrie. Robbie era un talent unic, probabil că lumea îşi va aminti de el în deceniile următoare ca Hagrid din filmele Harry Potter, un rol care a adus bucurie copiilor şi adulţilor din întreaga lume”, a spus Wright.

ADVERTISING

Robbie Coltrane s-a născut la 30 martie 1950 și a fost actor, comediant și autor scoțian. Este bine cunoscut din filmele Harry Potter, unde a jucat îndrăgitul personaj Hagrid.

În Marea Britanie, Coltrane a cucerit publicul în rolul psihologului criminalist Dr. Edward „Fitz” Coltrane din serialul Cracker, pentru care a câştigat trei premii BAFTA consecutive pentru cel mai bun actor, o onoare egalată doar de un alt actor, Michael Gambon. De asemenea, a fost nominalizat la BAFTA pentru drama National Treasure de pe Channel 4 şi pentru Tutti Frutti de pe BBC Scotland.

ADVERTISING

Actorul a avut, de asemenea, interpretări memorabile în filme precum Nuns On The Run, Mona Lisa şi Ocean's 12. A jucat, de asemenea, în filmele James Bond GoldenEye şi The World is not Enough, în care l-a interpretat pe Valentin Dmitrovici Zukovsky.

Coltrane s-a născut cu numele Anthony Robert McMillan pe 30 martie 1950, în Rutherglen, o suburbie din Glasgow, Scoția. A studiat arta la Glasgow Art College și și-a făcut debutul în actorie la vârsta de 12 ani, pe scenă, în rolul lui Henri al V lea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇