A murit legendarul prezentator TV Larry King

A murit legendarul prezentator TV Larry King

Larry King, faimosul prezentator TV de la CNN, a murit sâmbătă la vârsta de 87 de ani.

”Cu profundă tristețe, Ora media anunță decesul co-fondatorului, prezentatorului și prietenului nostru Larry King, în această dimineață, la vârsta de 87 de ani, la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles”, se anunța pe contul oficial al lui Larry King sâmbătă dimineața, fără a oferi date despre cauza decesului.

Cu toate acestea, vestea vine la câteva săptămâni după ce prezentatorul anunțase că s-a îmbolnăvit de coronavirus, relatează publicația RollingStones.

Prezentatorul avea multiple probleme de sănătate

Larry King a avut o serie de probleme de sănătate de-a lungul anilor, printre care și cancer la prostată și diabet de tip 2.

ADVERTISING

În 1987 a suferit un atac de cord ce a necesitat o intervenție chirurgicală de tip bypass cvintuplu, iar în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i fi îndepărtată o tumoră malignă dintr-un plămân.

La începutul acestui an, doi dintre copiii săi au murit la câteva săptămâni distanță.

În ciuda tragediilor, Larry King a continuat să publice episoade pe YouTube din emisiunea sa Larry King Now, cel mai recent dintre ele având premiera chiar în urmă cu două săptămâni. De asemenea, el își anunțase și intenția de a lansa un podcast.

O viață dedicată publicului

Larry King s-a născut în Brooklyn și și-a început cariera la finele anilor '50 ca jurnalist de presă scrisă și DJ la Miami. Ulterior și-a lărgit repertoriul radio cu interviuri și comentarii sportive.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 1978 a lansat emisiunea Larry King Show, la care nu a renunțat nici după ce a debutat cu emisiunea Larry King Live pe CNN, în 1985.

A realizat, de-a lungul carierei interviuri cu celebrități, politicieni, cu promotori ai teoriei conspirației dar și cu oameni de știință sau alți jurnaliști.

De fapt, emisiunea lui Larry King ajungea în fiecarea seară în casele oamenilor, din 1985 până în 2010, având ca invitați de la președinți americani până la Vladimir Putin sau Prince.

”Niciodată, în fața unui președinte, nu am considerat că trebuie să mă comport diferit. M-am gândit: Ce ar vrea un om de pe stradă să îi spună lui Chirac (Jacques Chirac, fost președinte francez - n.red) din Franța dacă ar avea ocazia să vorbească cu el?”, spunea Larry King.

ADVERTISING

Donald Trump era unul dintre invitații care apăreau des la emisiunea lui King, cu zeci de ani înainte să ajungă președinte. Într-o emisiune din 1987, tânărul Trump afirma că nu-și dorește să candideze la perședinție și chiar critica politica externă a președintelui de atunci, Ronald Reagan.

Donald Trump: "I don't want to be president" - entire 1987 CNN interview (Larry King Live)

Larry King a câștigat două premii Peabody pentru emisiunile sale și a fost inclus atât în National Radio Hall of Fame cât și în Broadcasters Hall of Fame.

După ce a renunțat la emisiunea Larry King Live, a pus bazele emisiunii Larry King Now (2012) și Politicking With Larry King (2013). De asemenea, Larry King și-a jucat propriile roluri în filmele 30 Rock, Murphy Brown, Ghostbusters, Frasier, Primary Colors și American Crime Story.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇