38 de percheziţii la zeci de suspecţi care au obţinut cu acte false peste un milion de euro, ca indemnizaţii pentru creşterea copilului

38 de percheziţii la zeci de suspecţi care au obţinut cu acte false peste un milion de euro, ca indemnizaţii pentru creşterea copilului

Poliţiştii fac, joi, 38 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sedii de firme, într-un dosar în care zeci de suspecţi sunt acuzaţi că au obţinut cu acte false 5,5 milioane lei din indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Acţiunea are loc în cadrul unei investigaţii deschise în ianuarie 2022, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare, care au avut drept urmare obţinerea, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

ADVERTISING

Dosarul penal este deschis pentru înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, prin care s-a produs Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti un prejudiciu de peste 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, au fost identificaţi membrii grupării care ar fi sprijinit 66 de persoane bănuite iniţial, beneficiari ai indemnizaţiilor de creştere a copilului, respectiv 18 persoane, despre care există suspiciunea că au întocmit documentele falsificate.

Poliţia precizează că, până în prezent, au fost recuperaţi aproximativ 300.000 de lei, prin achitarea, de către unele persoane bănuite, a prejudiciului constatat.

La sediul IGPR vor fi aduse 28 de persoane, dintre care 18 sunt bănuite de comiterea infracţiunilor, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri corespunzătoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇