35.000 de turişti sunt aşteptaţi să ajungă pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, dar puțini au și confirmat

35.000 de turişti sunt aşteptaţi să ajungă pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, dar puțini au și confirmat

Aproximativ 35.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, dar aceştia trebuie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Cluburile vor fi închise în această perioadă, circulaţia nu va fi permisă după ora 22.00, cu excepţia nopţii de Înviere, și atunci doar pentru cei care doresc să meargă la biserică.

De asemenea, doar terasele vor fi deschise, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan, a declarat, pentru News.ro, că hotelierii de pe litoral au pregătit 25.000 de locuri de cazare pentru această minivacanţă, dar nimic nu garantează că ele vor fi ocupate în totalitate.   

ADVERTISING

"Telefoane au fost foarte multe de la turişti, dar atâta timp cât ele nu sunt confirmate prin plata unui avans rămân la stadiul de informări.

Foarte puţine hoteluri au primit şi garanţia că vor veni turişti.

Dacă ar fi să ne luăm după rezervările telefonice, aproape toate locurile sunt ocupate. Sunt pregătite în jur de 25.000 de locuri.

Chiar şi în sudul litoralului, unde în alţi ani turiştii nu veneau în această perioadă, sunt rezervări telefonice.

Dar cât timp nu sunt garantate cu o carte de credit sau prin plata unui avans nu ştim până nu vin turiştii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ne dorim şi suntem pregătiţi să primim aceşti turişti, 25.000 de locuri în unităţile de cazare clasificate, pe lângă acestea probabil încă 5-10.000 vor veni în unităţi neclasificate, apartamente private, număr pe care nu îl putem cuantifica”, a declarat Dragoş Răducan.   

Un test pentru toată lumea

El a precizat că este un an atipic, în care turiştii nu vor avea voie să circule după ora 22.00, iar cluburile vor fi închise.   

"La Vama Veche nu ştiu dacă se vor putea aplica restricţiile la nivelul la care se vor aplica în Mamaia. Este un test pentru toată lumea, e importantă atitudinea civică din partea turiştilor, dacă vor respecta interdicţia de circulaţie după ora 22.00. Este un an atipic.

ADVERTISING

În Mamaia vor fi închise cluburile, iar distracţia se va muta probabil pe timp de zi”, a explicat Dragoş Răducan.   

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat că polițiștii și jandarmii vor supraveghea în această perioadă staţiunile de pe litoral şi vor verifica dacă sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea Sars-Cov-2.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇