20 de pungi cu bani. Procurorii anticorupție din Moldova au dovada că protestatarii care o contestă pe Maia Sandu au fost plătiţi

20 de pungi cu bani. Procurorii anticorupție din Moldova au dovada că protestatarii care o contestă pe Maia Sandu au fost plătiţi

Procurorii anticorupție din Republica Moldova au făcut 55 de percheziții la mai mulți membri ai Partidului Politic „Șor”, în legătură cu finanțarea protestelor din centrul Chișinăului.

Şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Drăgalin, a anunţat joi că au fost ridicate peste 20 de pungi cu banii participanților la proteste.

Ar fi vorba în total de aproximativ 3,5 milioane de lei moldoveneşti (185.000 euro).

În plus, 24 de persoane au fost reținute.

În cadrul urmării penale, a fost identificată o persoană care a părăsit Chişinăul şi s-a deplasat cu o geantă în nordul ţării. Aceasta a fost prinsă în flagrant, în timp ce transmitea bani unui lider al organizaţiei teritoriale raionale a Partidului „Șor”, scrie Jurnal.md.

Numele lui Ilan Șor este legat de cea mai mare fraudă bancară din istoria Republicii Moldova – furtul unui miliard de dolari (circa 11% din PIB) în toamna anului 2014. Detalii aici

ADVERTISING

Amintim că săptămâna trecută Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a interzis protestele care implică blocarea drumurilor publice în zilele lucrătoare şi le-a limitat la cel mult patru ore în zilele nelucrătoare, după aproape o lună de manifestaţii antiguvernamentale organizate de opoziția pro-rusă în faţa Parlamentului de la Chişinău.

Prin această măsură, Guvernul încearcă să stopeze protestele Opoziţiei, care au loc din 18 septembrie, în faţa Legislativului şi la care participă mii de cetăţeni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preşedintele Maia Sandu afirmă că aceste proteste destabilizează ţara şi urmăresc să instaleze un guvern favorabil Rusiei.

Manifestanţii au revendicări sociale, acuză Guvernul că nu a negociat cu Rusia un acord mai bun pentru achiziţia de gaze şi cer demisia Maiei Sandu, a Guvernului şi dizolvarea Parlamentului, instituţii conduse de politicieni pro-occidentali.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇