Vacanța nu se prelungește, prezența fizică se va decide și în funcție de vaccinarea profesorilor. Pragul ar putea fi de 60%

Vacanța nu se prelungește, prezența fizică se va decide și în funcție de vaccinarea profesorilor. Pragul ar putea fi de 60%

Vacanța elevilor nu se va prelungi și aceștia vor reîncepe de luni școala, unii chiar în format fizic. Va fi introdus însă un criteriu nou în evaluarea situației în funcție de care se decide trecerea cursurilor în online – vaccinarea cadrelor didactice.

Anunțul a fost făcut joi seară de Klaus Iohannis, însă detaliile urmează să fie anunțate public vineri dimineață, la ora 10:00, de ministrul Educației.

”Se încheie vacanța școlară și nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde situația o permite, elevii se vor întoarce la școală. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică: gradul de vaccinare a personalului didactic.

ADVERTISING

Mâine se va emite ordinul comun care detaliază foarte clar aceste chestiuni. Subliniez încă din această seară, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie”, a anunțat Iohannis, într-o scurtă declarație de presă.

La scurt timp de la anunțul președintelui, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat pe grupul de comunicare cu presa al ministerului, că pragul de vaccinare a profesorilor ar putea fi setat la 60%.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat Cîmpeanu, conform EduPedu.

ADVERTISING

70% dintre profesori sunt vaccinați, 25% dintre elevi

Luni, Cîmpeanu susținea că la acest moment aproximativ 70% din angajaţii din învăţământ, atât preuniversitar cât şi cel universitar, sunt vaccinaţi la nivel național. În ce-i privește pe elevii cu vârste eligibile pentru vaccinarea anti-Covid, în jur de 25% dintre aceștia au fost imunizați.

Școlile din toată țara vor afișa pe site-urile lor ce rată de vaccinare au în rândul personalului.

La nivelul Inspectoratului școlar al Municipiului București a fost publicată o listă cu rata de vaccinare în unitățile de învățământ din Capitală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇