Doar 25% dintre elevii eligibili s-au vaccinat. Cîmpeanu anunță că școlile vor publica rata de vaccinare în rândul profesorilor

Doar 25% dintre elevii eligibili s-au vaccinat. Cîmpeanu anunță că școlile vor publica rata de vaccinare în rândul profesorilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că sunt peste 300.000 de elevi vaccinaţi, ceea ce reprezintă 25% din numărul celor eligibili pentru vaccinare.

El a precizat că acest număr este mai mic decât cel pe care şi l-ar fi dorit.

"Un element foarte important este progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. Ultimele date ne arătau că avem 303.000 elevi vaccinaţi. Asta înseamnă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare, în vârstă de peste 12 ani.

Este un progres important, chiar dacă mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli. Dacă vreţi defalcat pe categorii de vârstă, vă spun că am ajuns la 80.000 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani şi la 223.000 elevi de peste 16 ani”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

Școlile vor publica rata de vaccinare în rândul profesorilor

Totodată, el a anunţat că şcolile vor publica rata de vaccinare în rândul personalului unităţii de învăţământ, considerând că părinţii trebuie să ştie acest lucru.

"Toate inspectoratele şcolare judeţene din România au afişat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situaţii îmbucurătoare unde, sunt multe situaţii, în care rata de vaccinare este peste 90%.

De asemenea, la nivelul fiecărei şcoli va fi afişată, pe site-ul propriu, rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR, fără nume, prenume şi alte date cu caracter personal, dar este normal ca elevii şi părinţii să ştie atunci când merg la şcoală care este nivelul de vaccinare al personalului din acea şcoală. Acest lucru l-am solicitat imperativ să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

ADVERTISING

Am făcut, de asemenea, publică rata de vaccinare în Ministerul Educaţiei, care este, recunosc, sub aşteptări, de 66% - 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

De săptămâna viitoare vor fi disponibile testele pe bază de salivă în şcoli

Pe de altă parte, de săptămâna viitoare, vor fi disponibile testele pe bază de salivă în şcoli.

ADVERTISING

"Tocmai ce am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare, am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli prin intermediul DSU, pe baza repartiţiei, în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU, vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în şcolile din România”, a afirmat ministrul.

Întrebat cum se va asigura că aceste teste vor fi folosite, Sorin Cîmpeanu a replicat:

"Având în vedere că procedura de administrare a acestor teste este mult mai simplă, îmi exprim încrederea în responsabilitatea părinţilor, cadrelor didactice, cu privire la utilizarea acestor teste. Mai mult decât atât nu pot garanta pentru milioane de elevi şi părinţi”.

Tot azi ministrul Cîmpeanu a anunţat că reduce numărul de teze la liceu şi şcoala generală. Elevii nu vor teze sau vacanţă mai scurtă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇