Universitatea unde îți poți lua masterul în magie și științe oculte

Universitatea unde îți poți lua masterul în magie și științe oculte

Programul de studiere a magiei și a științelor oculte care va începe în 2024 va fi primul de acest tip din Marea Britanie, a anunțat Universitatea din Exeter.

Masterul de Magie și Științe Oculte a fost creat ca urmare a creșterii recente a interesului pentru magie și va oferi posibilitatea studierii istoriei și a impactului vrăjitoriei și magiei asupra societății și științelor, a anunțat conducerea universității, potrivit BBC.

Cursul se va desfășura la Institutul de Studii Arabe și Islamice din cadrul Universității din Exeter.

ADVERTISING

Programul de studii va dura un an și va începe în septembrie 2024. Profesori specializați în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie și religie vor arăta rolul magiei în societățile occidentale și cele răsăritene și orientale.

Printre modulele disponibile se numără dragonii în literatura occidentală și în artă, legenda Regelui Arthur, paleografia, gândirea islamică, teoria și practica arheologică, precum și femeile în Evul Mediu.

Conducerea universității a anunțat că acesta este unul dintre puținele cursuri postuniversitare de acest tip din Marea Britanie care îmbină studierea istoriei magiei cu o gamă atât de variată de subiecte.

ADVERTISING

„Acest master le va permite oamenilor să reexamineze ipoteza că Occidentul este locul rațiunii și științei, în timp ce restul lumii e un loc guvernat de magie și superstiții", a declarat prof. Emily Selove, șefa catedrei.

Potrivit universității, cursul îi va pregăti pe studenți pentru o carieră didactică, în consiliere, mentorat, patrimoniu și muncă în muzee și librării, în turism, organizații de artă sau industria editorială, precum și în alte zone de pe piața muncii.

Universitatea de Exeter este pe locul 153 în topul QS al celor mai bune universități din lume, în timp ce topul realizat de The Times cu privire la impactul creat de instituțiile de învățământ superior în lume o situează pe locul 18.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇