Un elev și-a dat în judecată școala pentru că a montat camere video în sălile de curs

Un elev și-a dat în judecată școala pentru că a montat camere video în sălile de curs

Un elev din Satu Mare şi-a dat în judecată liceul unde învaţă pentru că a montat camere de supraveghere video în sălile de clasă.

Este vorba despre un elev de 18 ani, din clasa a XII-a C de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Acesta acuză liceul că îi încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal, scrie Presa SM.

Decizia de a monta camerele este justificată de conducerea colegiului pe baza conflictelor grave dintre elevi și cadrele didactice, care s-au lăsat cu plângeri penale, cu apeluri la 112 și cu refuzul unor profesori de a mai intra la clasă.

ADVERTISING

„În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Profesoral al colegiului a hotărât montarea unor camere de luat vederi, într-o sală de clasă, din cauza unor abateri disciplinare ale unor elevi.

Un elev din această clasă a acționat colegiul în instanță, solicitând demontarea camerei respective. În prezent procesul este în derulare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Graţie imaginilor filmate și mărturiilor colegilor, un alt elev s-a ales cu nota scăzută la purtare la 2.

ADVERTISING

Elevul sancționat are șansa acordată prin regulamentul intern de a-și corecta comportamentul și, după opt săptămâni de monitorizare, comisia/organismul care a decis sancțiunea poate să revină asupra acesteia, prin modificare, ameliorare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇