Un elev din București e pus să dea banii de bursă înapoi, pe motiv că a fost aprobată din greșeală

Un elev din București e pus să dea banii de bursă înapoi, pe motiv că a fost aprobată din greșeală

Un elev din București este pus să dea înapoi banii de bursă de performanță, 783 de lei, deoarece i s-ar fi aprobat din greșeală.

“Împreună cu alți părinți de la aceeași școală, am depus actele doveditoare pentru bursele de performanță. Ne-au fost aprobate, ni s-au dat banii, iar acum ni se cer înapoi. Este normal? Cine trebuie să răspundă pentru această greșeală?”, a transmis părintele copilului pentru Edupedu

Ministerul Educației a afirmat că vinovată pentru această eroare este comisia de atribuire a burselor din unitatea de învățământ.

ADVERTISING

“Potrivit ordinului de ministru nr. 5.379/2022, comisia de atribuire a burselor din unitatea de învățământ este responsabilă exclusiv pentru acordarea/validarea acestor forme de sprijin financiar. Dat fiind că eroarea aparține comisiei, considerăm că nu elevul este responsabil pentru îndreptarea ei, iar comisia trebuie să își asume consecințele”, a precizat ministerul.

Elevii au participat la Concursul național de dans și costume eco “Fantezii de vară”, desfășurat în perioada 10-12 iunie 2022, iar pe invitația primită se specifică faptul “că este o manifestare înscrisă în CAEN 2020 și reluată cu aprobarea Ministerului Educației”.

ADVERTISING

Concursul este pe lista activităților educative naționale din 2020, finanțate de Ministerul Educației, însă nu este pe lista activităților educative naționale din anul școlar 2021 – 2022, publicată pe 21.02.2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇