Un elev care a fost lăsat repetent a obținut în justiție anularea deciziei

Un elev care a fost lăsat repetent a obținut în justiție anularea deciziei

Un elev de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, care a fost lăsat repetent, a anulat decizia în instanță.

Băiatul nu a promovat anul școlar 2019-2020, pentru că nu a știut să folosească tableta și nu a putut participa la orele desfășurate online, potrivit Digi24.

Părinții spun că au cerut sprijinul profesorilor și al colegilor de clasă, dar nimeni nu a ajutat copilul să se conecteze la ore.

Inițial, tatăl a depus o reclamație la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar reprezentanții instituției nu au depistat nereguli în urma verificărilor.

ADVERTISING

Ulterior, el a mers în instanță, iar după mai multe termene, familia a câștigat. Totuși, copilul a fost nevoit să repete clasa a V-a.

„Procedura de hotărâre a instanței a fost pusă imediat în aplicare printr-o decizie a mea, au fost anulate acele acte administrative, respectiv situația din catalogul școlar și din foaia matricolă și adresa de comunicare prin care a fost înștiințat că a rămas repetent. Aceste acte au fost înmânate și familiei”, a declarat Vasile Udroiu, directorul școlii.

Pe lângă cererea de anulare a repetenției, părinții au mai cerut și promovarea copilului într-o clasă superioară, însă instanța nu a aprobat acest lucru.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇