Un şofer din Iaşi a demonstrat în instanţă că alcoolemia i-a fost cauzată de șervețelele umede cu care s-a șters la gură

Un şofer din Iaşi a demonstrat în instanţă că alcoolemia i-a fost cauzată de șervețelele umede cu care s-a șters la gură

Un şofer din Iaşi, care a fost amendat și a rămas fără carnet auto după ce i-a ieșit alcoolemia pozitivă pentru că s-a șters cu șervețele umede la gură, a obținut în primă instanță anularea sancțiunii.

Pe 1 iunie anul trecut, bărbatul a fost implicat într-un accident rutier, scrie Ziarul de Iași.

Mașina în care se afla a fost izbită din spate de o altă mașină şi aruncată în autoturismul din faţă. Poliţiştii l-au pus să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 0,06‰.

ADVERTISING

Bărbatul a susţinut că nu a băut nimic în acea zi, iar urmele de alcool ar putea proveni de la şerveţelele umede cu care s-a șters de sânge după accident.

Ulterior i s-au recoltat probe biologice și expertiza a stabilit lipsa totală a alcoolului în sânge. Totuși, el a fost sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului, cu o amendă de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce timp de 90 de zile.

Bărbatul s-a adresat instanței, iar magistraţii Judecătoriei Iași i-au dat dreptate. Aceştia au decis exonerarea şoferului de amenda de 1.305 lei, ca şi de suspendarea dreptului de a conduce.

ADVERTISING

Reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei Judeţene au făcut însă apel, iar dosarul a intrat pe rolul Tribunalului care a rămas ieri în pronunţare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇