Şoferul unui autobuz de transport elevi, reţinut după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de aproape 1 la mie

Şoferul unui autobuz de transport elevi, reţinut după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de aproape 1 la mie

Un bărbat din Bacău a fost reţinut, miercuri, după ce a fost prins la volanul unui autobuz de transport elevi în timp ce avea o concentraţie de aproape 1 la mie alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, conducea un autobuz care asigură transportul la şi dinspre şcoală al copiilor din comunele băcăuane Coloneşti şi Răchitoasa. Luni, el a fost oprit de către poliţiştii Postului de Poliţie Răchitoasa. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat o valoare de 0,94 mg/L alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISING

Ei i-au cerut acestuia să îi însoţească la o unitate sanitară, pentru prelevarea de mostre de sânge care să stabilească cu exactitate alcoolemia, însă şoferul beat a refuzat. 

Poliţia Judeţeană Bacău a anunţat că miercuri poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a şoferului. El va fi prezentat unui procuror, care va decide dacă dispune alte măsuri preventive sau va cere emiterea de către instanţă a unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Permisul de conducere al şoferului beat a fost suspendat cu dovadă fără drept de circulaţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇