Titularizare 2020: Președintele Iohannis a promulgat legea care deblochează examenul

Titularizare 2020: Președintele Iohannis a promulgat legea care deblochează examenul

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede exceptarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor de predare vacante din școli, universități, institute de cercetare și Academia Română, organizare interzisă pe durata stării de alertă.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de cameră decizională, și a modificat articolul din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ.

Legea promulgată de Klaus Iohannis prevede stabilirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ pentru asigurarea
continuității procesului de învățământ pe durata stării de urgență și până la „eliminarea restricțiilor privind adunările publice”, astfel încât, inclusiv pentru formele de învățământ cu frecvență redusă, procesul de învățământ să se poată realiza și în modul online.

ADVERTISING

Reamintim că, pe 18 iunie, Ministerul Educației anunța că titularizarea se suspendă pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

Citiți și:

Când se dau examenele de titularizare și definitivat în 2020

Ce se întâmplă cu titularizarea? Concursul a fost suspendat în ultimul moment

Titularizarea e suspendată/ Ministerul Educației: Imediat după starea de alertă, vom da un nou calendar

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇