Titularizare 2020. Înscrierea începe joi, iar proba scrisă pe 29 iulie

Titularizare 2020. Înscrierea începe joi, iar proba scrisă pe 29 iulie

Ministerul Educației a aprobat noul calendar al titularizării, în urma deblocării concursului național prin aprobarea modificării legii prin care erau interzise concursurile în timpul stării de alertă.

Proba scrisă de la titularizare va avea loc în data de 29 iulie 2020, în condiții speciale și cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare.

Înscrierea pentru examen începe joi, 9 iulie, și durează până pe 16 iulie. Dosarele pot fi depuse la inspectoratele școlare sau se pot transmite electronic, arată noul calendar al mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobat de către Ministerul Educației și trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

ADVERTISING

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Calendarul titularizării, aprobat de Ministerul Educației:

9 - 16 iulie 2020 - înregistrarea, la inspectoratele școlare, a dosarelor de înscriere a candidaților la concursul naţional, sesiunea 2020, inclusiv pentru absolvenții promoției 2020/absolvenții 2020 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic; verificarea și avizarea dosarelor de înscriere a candidaților de către comisia județeană/municipiului București de organizare și desfășurare a concursului; Notă: Cadrele didactice titulare a căror reducere de activitate se constată până la data de 8 iulie 2020 pot depune, în perioada 9-16 iulie 2020, cereri în vederea soluţionării reducerii de activitate, însoţite de documentele justificative

ADVERTISING

17 iulie 2020 - afișarea, pe site-ul inspectoratelor școlare, a datelor de înscriere ale candidaților la concursul naţional, sesiunea 2020, înregistrate în sistemul informatic

17-21 iulie 2020 - verificarea şi, după caz, corectarea, în sistemul informatic, a unor date de înscriere ale candidaţilor; organizarea și desfășurarea, la nivelul inspectoratului școlar, a probelor orale/intensiv/bilingv;

Notă: 1) În perioada 17-21 iulie 2020 pot susține probe orale/intensiv/bilingv și cadrele didactice titulare aflate în reducere de activitate nesoluționată, precum și cadrele didactice titulare solicitate pentru detașare în interesul învățământului.

ADVERTISING

2) Candidații care observă erori în datele de înscriere afișate informează, în scris, prin poștă electronică, inspectoratul școlar în vederea corectării acestora până cel târziu la data de 22 iulie 2020, ora 15.00.

22 iulie 2020 - afișarea, pe site-ul și la avizierele inspectoratelor școlare, a:(i) listei candidaților înscriși; (ii)listei cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei, înscrise la concursul național, care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată, conform prevederilor art. 62 alin. (13) din Metodologie şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice; (iii) rezultatelor la probele orale/intensiv/bilingv;

29 iulie 2020- desfășurarea probei scrise

4 august 2020 - comunicarea rezultatelor inițiale

4 - 5 august 2020 -înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare.

Notă: Contestațiile pot fi transmise și prin poștă electronică până la ora 12:00, în data de 5 august 2020, situație în care candidatul anexează la contestația transmisă și cartea/buletinul/adeverința de identitate. Numărul de înregistrare se comunică candidatului prin poștă electronică și prin afișare pe site-ul inspectoratului școlar.

5 - 10 august 2020 - soluționarea contestațiilor

11 august 2020 - comunicarea rezultatelor finale

Descarcă de aici întregul calendar al mobilității cadrelor didactice

Citiși și: Titularizare 2020: Președintele Iohannis a promulgat legea care deblochează examenul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇