Studenții nu vor să se împrumute la bănci pentru chirie și taxe de studii: Praf în ochi și un măr otrăvit

Studenții nu vor să se împrumute la bănci pentru chirie și taxe de studii: Praf în ochi și un măr otrăvit

Asociaţiile studenţeşti au criticat inițiativa Guvernului de a introduce credite de studii și spun că aceste împrumuturi nu sunt în acord cu valorile UE, le fac studenților viața mai grea pe termen lung și vor duce la scăderea calității în educație.

Ei spun că Guvernul nu trebuia decât să ia măsurile promise, din programul de guvernare, adică să le mărească bursele și subvenția de cazare, dacă voia să ajute într-adevăr.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti (ANOSR) cataloghează drept o „capcană a mărului otrăvit” măsurile pivind împrumuturile de studii pentru studenţi anunţate în cadrul programului guvernamental „Sprijin pentru România”, promovate şi de către ministrul Familiei, Gabriela Firea.

ADVERTISING

Ei susţin că tema a fost tratată de către politicieni superficial şi fără nicio analiză de impact.

Este vorba despre programul Student Invest, care ar trebui să vină în sprijinul tinerilor înscrişi la facultate în România. Aceștia vor putea accesa credite prin care să-şi cumpere cărţi, să-şi achite taxe de studii sau să-şi plătească o chirie pe perioada studiilor.

50.000 de lei este valoarea creditului care poate fi obţinut de un tânăr student.

„Ştiu că mulţi tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în şedinţa de guvern, vom putea acorda primele credite”, spunea Gabriela Firea, în urmă cu o lună, dar iată că studenții o contrazic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată care sunt toate argumentele invocate de studenți împotriva acestei inițiative guvernamentale:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇