Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele

Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine în continuare ideea ca şcolile să rămână deschise, cu excepţia acelor cazuri în care „situaţia epidemiologică o impune”.

Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

ADVERTISING

El consideră că în şcoli se respectă regulile de protecţie "mult mai riguros decât în multe alte locuri”.

În ceea ce priveşte copiii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar învaţă în zone necarantinate, ministrul Educaţiei susţine că există un formular oficial care le permite acestora şi părinţilor să meargă la şcoală, indicând punctul e) în secţiunea II.

"Dacă poţi merge pentru cumpărături sau pentru alte motive, nu văd de ce nu ai putea să mergi la şcoală”, consideră ministrul.

ADVERTISING

Dacă rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va depăși 6 la mia de locuitori, o carantinare a Bucureștilor nu este exclusă, iar situația aceasta e chestiune de câteva zile, a anunțat, duminică seară, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

„Între a închide școlile și a închide centrele comerciale, cel puțin în weekend, preferința mea și a Guvernului, cred, este evidentă – centrele comerciale”, a mai precizat Voiculescu.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇