Școlile din România unde se fac cursurile online, după ce copiii au îndurat temperaturi sub 10 grade în clase

Școlile din România unde se fac cursurile online, după ce copiii au îndurat temperaturi sub 10 grade în clase

Iarna pare că i-a luat prin surprindere pe mai mulți directori de școli. Sute de elevi din Prahova și Galați vor face cursuri online, după ce au degerat deja în clase de când au revenit la ore după sărbătorile de iarnă.

În Prahova unitățile din două comune – Ciorani și Tomșani – nu pot fi încălzite din cauză că alimentarea cu gaze este deficitară.

La Ciorani, una dintre cele mai mari comune din judeţul Prahova, 900 de elevi ai unui liceu şi cei ai unei şcoli gimnaziale au făcut cursuri online și joi şi vineri, iar în comuna Tomşani, în această situație sunt aproximativ 280 de elevi.

ADVERTISING

Primarul comunei Tomşani, Mihai Pelin, a declarat pentru News.ro că toţi cei aproximativ 4.000 de locuitori ai comunei sunt afectaţi de lipsa alimentării cu gaz. Acesta a precizat că nu este vorba despre o avarie, ci gazele nu au mai ajuns în această localitate. 

„Întrebaţi-l pe domnul ministru de ce nu sunt gaze nici la Tomşani, nici la Ciorani”, a spus primarul Mihai Pelin.

La Galați, în localitatea Schela, peste 200 de copii au învățat în ultimele zile în containere, la temperaturi de sub 10 grade Celsius, pentru că școala este în reabilitare. Directoarea școlii a insistat că a asigurat încălzire cu aparate de aer condiţionat şi calorifere electrice, dar părinții acuză că aparatele au fost pornite doar câteva ore pe zi și nu au făcut față frigului.

ADVERTISING

După ce părinții au pus presiune, în cele din urmă, directoarea a acceptat ca cei din clasele primare să treacă la cursuri online până când se face mai cald afară.

„Am ajuns la propunerea ca elevii să fie în online. Noi am încercat să le creăm toate condițiile pentru a-și desfășura actul didactic”, a susținut directoarea Luiza Dumitrașcu, pentru postul public de televiziune.

Șansele ca elevii să se întoarcă în clădirea școlii în acest an sunt minime. Au fost scoase caloriferele și parchetul, dar nimeni nu lucrează.

ADVERTISING

„E în licitație. N-am putut începe anul școlar acolo pentru că nu aveam cum să-i mut în octombrie-noiembrie”, a spus primarul comunei, Maricel Petrea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇