Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), subliniază că reluarea fizică a cursurilor este necesară.
El arată că revenirea fizică în unitățile de învățământ este extrem de importantă pentru comportamentul psiho-social al copiilor.
Copiii își doresc să înceapă școala. Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important. Eu fac apel la părinți să se informeze. Școlile să încurajeze părinții să își trimită copiii la școală.
Alexandru Rafila, într-o intervenție la Digi24
Reprezentantul nostru la OMS arată că pandemia va mai dura mult timp, așa că cel mai important este nu să se închidă anumite activități, ci lumea să învețe să respecte regulile.
Fiecare tip de activitate care se reia aduce și un număr de cazuri noi. Indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie-octombrie, îmbolnăvirile vor continua mulți ani de acum încolo. Trebuie să învățăm să respectăm regulile, să organizăm activitatea didactică și paradidactică (igienizarea școlilor, organizarea circuitelor). Infectările se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Măsurile trebuie verificate, orice punct slab identificat. Copiii și elevii trebuie să poate merge în siguranță la școală
Alexandru Rafila
Anisie și Tătaru au anunțat azi măsurile
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a susţinut, marți, o conferinţă de presă, despre începerea noului an şcolar în contextul pandemiei de coronavirus.
La conferința de presă a participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Conferința a avut loc la Colegiul Național Sf. Sava din Capitală. Ea a fost structurată pe două paliere. Monica Anisie a vorbit despre măsurile privind procesul educațional, iar ministrul Tătaru a dat detalii despre măsurile sanitare impuse în contextul pandemiei.
Iată ce măsuri a prezentat fiecare ministru: