Psiholog: Principalul of pe care copiii îl au în suflet este neînțelegerea și neacceptarea din partea părinților

Psiholog: Principalul of pe care copiii îl au în suflet este neînțelegerea și neacceptarea din partea părinților

Psihologul Bianca Pescaru consideră că principala problemă pe care o au copiii care ajung la psiholog sau psihiatru este legată de părinţi şi comportamentul acestora faţă de copilul lor. Bullying-ul este şi el prezent în tulburările pe care le dezvoltă copiii.

”În momentul în care un copil ajunge într-un cabinet de psihiatrie sau într-un spital de psihiatrie sau într-un cabinet de psiholog, primul lucru pe care noi îl investigăm este mediul familial. Şi avem o discuţie în cadrul acestor şedinţe, prima discuţie e cu părinţii pentru a afla care este situaţia acolo, ce se întâmplă şi ce anume din interiorul familiei ar fi putut fi factori care au condus la dezvoltarea acestei afecţiuni”, a declarat psihologul Bianca Pescaru, la Medika TV.

ADVERTISING

Tristeţile din sufletele copiilor au legătură cu părinţii, a afirmat Bianca Pescaru.

”De cele mai multe ori, copiii au în suflet tristeţi şi dureri datorate neînţelegerilor cu părinţii. Există o prăpastie destul de mare între părinţii care au rămas cu o mentalitate învechită şi cu nişte convingeri eronate şi limitative, total nesănătoase, în ceea ce priveşte modul în care copiii trebuie crescuţi, comportamentul părinţilor în relaţia cu ei.

Încă în 2023 sunt extrem de mulţi părinţi care se suprapoziţionează în relaţia cu copiii, care îi bat, care îi pedepsesc, îi jignesc, îi umilesc. Atunci aceşti copii, după nenumărate evenimente de genul acesta, ajung să dezvolte diferite tulburări care sunt din spectrul sănătăţii mintale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Principalul of pe care îl au în suflet este neînţelegerea şi neacceptarea din partea părinţilor, aşa cum ar avea nevoie, nu aşa cum cred părinţii că este firesc.

Cred că este foarte mult de muncă în zona aceasta de educaţie a părinţilor care să înţeleagă că normalitatea, cu ghilimelele de rigoare, pe care dânşii o au proiectată în mintea lor, normalitate care este venită din istoria lor de viaţă nu este deloc sănătoasă şi nu este normalitatea de care copiii lor au nevoie. Această normalitate anormală este principalul factor care afectează starea sănătăţii mintale a copiilor”, a precizat Pescaru.

ADVERTISING

Întrebată ce afecţiune poate să apară în cazul unui copil, Bianca Pescaru a precizat că sunt tot felul de tulburări, unele pot duce la tentative de suicid.

”Sunt o multitudine de afecţiuni posibile care pot apărea. De la tulburări de anxietate, la fobii, la episoade depresive, la tentative de suicid, chiar la depresii cronice, tulburări obsesiv compulsive”, a spus psihologul.

Bianca Pescaru a precizat că şi bullying-ul este prezent în tulburările copiilor.

”Bullying-ul este un factor destul de prezent în aceste tulburări pe care le dezvoltă copiii. Din păcate, şi eu observ că trăim într-o societate în care această tendinţă de agresivitate şi răutate este întinsă într-un spectru foarte larg, nu numai în rândul copiilor, dar mai ales în rândul copiilor.

Sunt lucruri care cu ani în urmă nu existau şi se întâmplă zilnic şi foarte mulţi copii privesc lucrul acesta ca pe o normalitate”, a adăugat Pescaru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇