Programul „Săptămâna verde” va fi finanțat de Guvern. Suma e 5 ori mai mică față de cât a promis ministrul Fechet anul trecut

Programul „Săptămâna verde” va fi finanțat de Guvern. Suma e 5 ori mai mică față de cât a promis ministrul Fechet anul trecut

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul decide în ședința de astăzi ca programul şcolar „Săptămâna verde” să fie finanţat din Fondul de Mediu, fiindu-i alocat un buget de 100 de milioane de lei.

Banii vor fi folosiţi pentru activităţi educaţionale, care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului

”Decidem azi ca programul şcolar „Săptămâna verde” să fie finanţat, aşa cum este firesc, din Fondul de Mediu. Alocăm acestui proiect un buget de 100 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi în acest an şi anul viitor pentru activităţi educaţionale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei.

ADVERTISING

Modalitatea în care va fi împărțită suma de 100 de milioane de lei va fi decisă de Ministerul Educației, care va trebui să facă o metodologie, potrivit hotărării de guvern care a fost pusă în dezbatere publică.

Suma de 100 de milioane de lei alocată de Ministerul Mediului pentru finanțarea în școli a programului „Săptămâna verde”, timp de doi ani, 2024 și 2025, este de aproximativ 5 ori mai mică față de cea anunțată de ministrul Mediului, Mircea Fechet, în iulie 2023, când fondurile europene erau de 100 de milioane de euro, potrivit Edupedu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Săptămână Verde a fost introdusă de președinție și de Ministerul Educației condus de fosta consilieră a lui Klaus Iohannis, Ligia Deca, fără a prelungi anul școlar cu cel puțin 5 zile, atât cât le-a fost eliminat profesorilor din predarea curriculumului obligatoriu menținut nemodificat.

România se clasează constant în rândul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală. Anul acesta școlar, România este în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală: elevii au 8 perioade de vacanță, care înseamnă 120 de zile libere – potrivit raportului european Eurydice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇