Profesoară anchetată după ce le-a spus elevilor că Ligia Deca este „o imbecilă, o analfabetă de ministră”

Profesoară anchetată după ce le-a spus elevilor că Ligia Deca este „o imbecilă, o analfabetă de ministră”

Profesoara Francesca Pok, de la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației, este acuzată că a abuzat emoțional elevii, după ce le-a spus că Ligia Deca, ministrul Educației, este „imbecilă” și „analfabetă”.

Într-o înregistrare de doar 33 de secunde, profesoara este auzită cum, vizibil supărată, o critică pe Deca pentru ordinul de ministru din timpul grevei generale, care a stabilit că mediile pot fi încheiate doar cu două note.

„Dacă știi că potrivit imbecilei de ministre, pe care o avem - o imbecilă, aşa… este o analfabetă ministra pe care o avem la Educație, sper că vom scăpa de ea, așa… avem o ministră la Educație (…) care în viața ei n-a predat o oră. (…) - vă putem încheia (media - n.red.) cu două note potrivit ei, ordinului care a fost dat de ministru. Deci puteți să fiți încheiați la Geografie cu două note, fără nicio problemă. Toată lumea are două note la Geografie”, este auzită spunând profesoara în înregistrarea publicată de Ziarul de Maramureș.

ADVERTISING

După acest moment, mai mulți părinți au depus plângere împotriva profesoarei, atât la Inspectorat, cât și la Poliție, dând exemple despre limbajul pe care-l folosește profesoara cu copiii.

„Sper să nu ne mai vedem la toamnă, că îmi vine să borăsc”, „în limbajul de argou al pușcăriașilor, tu ești o panaramă de om”, e acuzat cadrul didactic că le-a spus elevilor în timpul orei.

„Mulți copii sunt în depresie, se simt vinovați față de părinți și ascund notele și mai ales jignirile la care sunt supuși. (…) Sună părinții copiilor, pe care-i amenință cu corigența, repetenția, pentru a-i convinge că acei elevi nu au ce căuta la acest liceu. Jignește (…), batjocorește elevi în fața întregii clase, după care se amuză”, scrie într-o altă sesizare adresată comisarului-șef de poliție Gheorghe Bora.

ADVERTISING

Contactată de publicația locală citată, profesoara a refuzat să comenteze, precizând că ancheta este în curs.

În schimb, șeful Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a declarat că a cerut „să se ia măsuri”, pentru că „de vreo cinci ani” primește sesizări împotriva acestei profesoare. Nu a explicat, însă, de ce până acum nu s-a făcut nimic, dacă problemele erau atât de grave.

Mai ales că unul dintre părinți, care a sesizat și Ministerul Educației, susține că al său copil a fost în pragul sinuciderii.

ADVERTISING

„A ajuns copilul să aibă tentativă de suicid. I-a murit și tatăl de Covid și ea l-a terminat psihic”, e citată mama elevului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇