Primele declaraţii ale noului ministru al Educației - De la "a pune în operă România educată" la "operaționalizarea viziunii" predecesorilor

Primele declaraţii ale noului ministru al Educației - De la "a pune în operă România educată" la "operaționalizarea viziunii" predecesorilor

Ministrul propus al Educației, Ligia Deca, a anunțat că își propune să operaționalizeze proiectul „România educată” în literă și în spirit, „în conformitate cu declarațiile președintelui”.

În prima luare de cuvânt după desemnarea din partea PNL pentru funcția de ministru al Educației, Ligia Deca a spus că privește încrederea primită din partea partidului ca pe „o misiune” în ce privește îndeplinirea proiectului „România educată”.

"Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea viziunii ”, au fost primele declarații ale Ligiei Deca.

ADVERTISING

Întrebată ce va face în privința plagiatului, având în vedere și declarațiile președintelui Iohannis, care a spus luni că este nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, Ligia Deca a răspuns: "Vom operaționaliza România educată în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislative din ultima vreme."

"Poziția România educată și a mea personală este că ne trebuie transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrări academice realizate cu investiție publică, inclusiv lucrări de doctorat", a adăugat ea, potrivit Edupedu.ro.

Declarații susținute de președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, la finalul reuniunii BEx al PNL

Declarații susținute de președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, la finalul reuniunii BEx al PNL

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 3 octombrie 2022

"România educată include o diagnoză a problemelor din educație după toți indicatorii de măsurare a performanței, fie că vorbim de echitate sau de performanță. Avem nevoie de o viziune și România educată tocmai asta este. Misiunea mea de a pune în operă România educată în tot ce înseamnă programele ministerului vor face exact asta vor încerca să răspundă la toate nevoile învățământului românesc", a mai spus Deca.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conducerea PNL a decis să o susțină pe Ligia Deca, consilier prezidențial, pentru funcția de ministru al Educației, informație confirmată de Nicolae Ciucă, şeful PNL. Acesta a explicat că Deca a fost desemnată "fiind o persoană care a lucrat și a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, în timpul procesului elaborare și după aceea în timpul dezbaterilor publice".

"Este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat și înaintat Parlamentului pentru dezbatere”, a spus Ciucă, la finalul şedinţei BPN.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇