Povestea lui Luca, băiatul de 12 ani din Bacău care a câștigat marele premiu la Campionatul Internațional de Matematică Mentală (Video)

Povestea lui Luca, băiatul de 12 ani din Bacău care a câștigat marele premiu la Campionatul Internațional de Matematică Mentală (Video)

Băcăuanul Luca Vartolomei, în vârstă de 12 ani, a câștigat Campionatul Internațional de Matematică Mentală organizat la Dubai. El s-a apucat de exersat această disciplină neobișnuită după ce a văzut o emisiune la ProTV și spune că visul lui e să ajungă la NASA.

Băiatul, care este elev al Școlii Mihail Sadoveanu și al clubului de aritmetică mentală Smartykids Bacău Central, a câștigat marele premiu al celei de-a 4-a ediții a competiției organizate în Dubai, la categoria sa de vârstă, informează Ziarul de Bacău.

ADVERTISING

Mama lui Luca a povestit că totul a început în urmă cu doi ani, după ce au văzut împreună emisiunea ”Românii au talent” de la ProTV.

„Am văzut la ”Românii au talent” un băiat care calcula repede. Și l-am intrebat pe Luca dacă i-ar plăcea. Fiind în pandemie, am zis să încercăm. Și am început online, după care, așa cum au permis legile, am alternat orele online cu cele fizice.

Anul trecut, în iunie, a participat la prima competiție, olimpiada natională, unde a luat locul I la categoria de vârstă și modulul pe care l-a terminat. Apoi, în decembrie, a participat la o competiție online, organizată de SAMA, unde a luat argint.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum s-a oferit oportunitatea și am reușit să mergem, cu un club din București, la Dubai, cu profesorii și copiii lor. A fost primul concurs cu participare fizică pentru Luca și s-a dovedit a fi un succes, luând cel mai mare punctaj și devenind campion (...) A muncit mult și cu ajutorul profesorilor de la club a reușit această performanță. E perseverent și perfecționist, are 10 pe linie și la școală. Visul său e să ajungă la NASA, iar noi nu putem decât să îl susținem”, a povestit Ana Vartolomei, pentru Ziarul de Bacău.

ADVERTISING

La întoarcerea acasă, Luca a fost întâmpinat cu o petrecere surpriză:

Matematica mentală este un sistem original de dezvoltare a intelectului pentru copii prin utilizarea instrumentului numit soroban (cuvânt de origine japoneză). Metoda japoneză are efecte asupra dezvoltării creierului copilului, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale, ajutându-l să se concentreze mai bine, să își îmbunătățească memoria, imaginația și gândirea logică, se arată pe pagina Smarty-kids.ro.

Un exemplu de exercițiu puteți vedea mai jos:

Publicată de SmartyKids Bacău Central - Aritmetică Mentală pe Sâmbătă, 5 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇