Câștigătorii concursului inițiat de Clubul de Excelență Matematică Laude-Reut

Câștigătorii concursului inițiat de Clubul de Excelență Matematică Laude-Reut

Centrul de Excelență Matematică Laude-Reut a desemnat câștigătorii concursului săptămânal desfășurat prin pagina de Facebook a instituției în parteneriat cu Weizmann Institute of Science din Israel, instituție prestigioasă și de tradiție în domeniu, unde elevii Laude-Reut sunt invitați anual să descopere tainele STEM. 

Câștigătorii concursului sunt elevi de la Școala Gimnazială nr. 195 și Complexul Educațional Laude-Reut din București, câte doi pentru fiecare nivel de competiție, clasele V-VI și VII-VIII, obținând premii ce constau în participări la cursuri online de matematică și științe organizate de Weizmann Institute of Science din Israel. Toți cei 15 participanți înscriși voluntar la concurs au primit diplome.

ADVERTISING

Problemele din concurs pot fi găsite pe pagina de Facebook Laude-Reut, inedit realizate grafic și provocatoare ca idee, și vă invităm să vă încercați puterile. 

Felicitări tuturor și vă așteptăm și la edițiile viitoare! 

Până atunci, iată ce a însemnat acest proiect matematic de succes... în cifre, bineînțeles! 

Câștigătorii concursului Centrului de Excelență Matematică #LaudeReut

Activitatea a început în 2 octombrie 2020, având înscriși 76 de elevi din București, Craiova, Găești, Timișoara, Pașcani, Ișalnița și chiar din Amsterdam!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În mai mult de 20 de ore de matematică, s-au dezbătut și rezolvat aproape 430 de probleme: 217 la clasele V-VI și 212 la clasele VII-VIII, ce pot fi găsite pe site-ul Laude-Reut.

În funcție de nivelul la care au lucrat, profesorii Andrei Alexandrescu și Cristina Hlevca, membri ai Societății de Științe Matematice, ai colectivului de redacție al Gazetei Matematice și ai Comisiei Naționale a Olimpiadei de Matematică, au acoperit teme matematice diverse, arătându-le elevilor frumusețea matematicii prin probleme de perspicacitate, de logică, teoreme și metode diverse de rezolvare, ecuații și funcții, calcule și principii etc.

ADVERTISING

În cadrul Centrului de Excelență Matematică Laude-Reut, elevii au participat și la concursul Pro Performanța, obținând premii importante. 

Activitatea Centrului de Excelență Matematică rămâne deschisă și continuă anul viitor, cu ambiții mari menite a menține interesul pentru această disciplină la nivel de performanță, inclusiv pentru elevii de liceu, fapt pentru care profesorii Andrei Alexandrescu și Cristina Hlevca, cu sprijinul Laude-Reut, intenționează organizarea unei simulări online a Olimpiadei de Matematică în luna ianuarie 2021, de care elevilor le este dor în aceste condiții de pandemie, când toate concursurile școlare sunt suspendate.

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi! Sărbători cu pace și sănătate!

Pentru cei dornici a se înscrie în Centrul de Excelență Matematică Laude-Reut, vă rugăm să completați acest formular. Cursurile au loc online vinerea, începând cu ora 18:15, pe perioada școlii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇