Orban compară majorarea salariilor pentru profesori cu datul banilor pe băutură la cârciumă

Orban compară majorarea salariilor pentru profesori cu datul banilor pe băutură la cârciumă

Premierul Ludovic Orban susţine că motivul pentru care Guvernul amână creșterea salariilor profesorilor îl reprezintă prognoza economică, una pesimistă: „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”.

Sindicaliștii din Educație, după ce au aflat de rectificarea bugetară: Dacă nu se măresc salariile, intrăm în conflict cu Guvernul


„Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, în care noi estimăm o contracție economică, o scădere economică de 3,8%. E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISING

El a menționat că fondurile necesare au fost prevăzute în buget, însă, între timp, au apărut alte cheltuieli, generate de pandemie.

„Numai că între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli necesare. De exemplu, creșterea bugetului Ministerului Sănătății cu nouă miliarde de lei. De asemenea, alte măsuri active pentru salvarea locurilor de muncă”, a mai spus premierul.

Creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor.

ADVERTISING

„Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021”, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea.

Cîţu a publicat proiectul de rectificare bugetară: Vrea să taie aproape 2 miliarde de la Ministerul Muncii. Primesc bani Transporturile. Sănătatea şi Educaţia

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇