Nou protest pentru demisia lui Cîmpeanu. Emilia Şercan: Eu cred sincer că a încercat să legifereze în interes propriu (Galerie foto)

Nou protest pentru demisia lui Cîmpeanu. Emilia Şercan: Eu cred sincer că a încercat să legifereze în interes propriu (Galerie foto)

Este a doua zi de protest în fața Ministerului Educației, unde mai multe personalități din domeniile educației și culturii cer demisia lui Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat.

Dacă marți au fost la protest mai puțin de 10 persoane, astăzi s-au adunat acolo în jur de 20, potrivit Edupedu.ro.

Ca și ieri, sunt prezenți și regizorul Tudor Giurgiu, Lidia Bodea, Oana Gheorghiu, dar și Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, care a anunțat că intră în grevă japoneză.

Emilia Şercan, cea care a ieşit săptămâna aceasta cu dezvăluiri privind un posibil plagiat al ministrului Educaţiei, s-a declarat convinsă, marți seara, că modul în care au fost construite Legile Educației a avut în spate interesul propriu.

ADVERTISING

„Eu am spus clar, nu se poate să nu faci o legătură între încercările domniei sale de a schimba, de a introduce de fapt în legislaţie aceste prevederi scandaloase şi nemaiîntâlnite în spaţiul academic internațional şi faptele domniei sale. Eu cred sincer că dumnealui a încercat să legifereze în interes propriu şi a încercat să introducă în lege o serie de prevederi care să îl disculpe de orice acuzaţie viitoare”, a spus Emila Şercan, la Profit News TV.

Ea a precizat că nu se aştepta ca ministrul Educaţiei să dea un astfel de răspuns la acuzaţiile de plagiat. „Îl cunosc foarte bine pe domnul Cîmpeanu, ştiu foarte bine modalitatea în care domnia sa reacţionează şi ştiam că nu are niciun fel de argument pe care să îl aducă în legătură cu această situaţie”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Emilia Şercan a menţionat că ministrul a iniţiat în primul său mandat acea schimbare a legislaţiei care a permis renunţarea la titlul de doctor, iar nicăieri în spaţiul academic internaţional plagiatul nu se prescrie.

Potrivit PressOne, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV-B).

Sorin Cîmpeanu a afirmat că aceste acuzaţii sunt încercări de a bloca Legile Educaţiei, aflate în dezbatere publică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇