Noi reguli pentru studenți, publicate în ziua în care începe anul universitar. Ce fac cei cu Covid și cum se face carantinarea în cămin

Noi reguli pentru studenți, publicate în ziua în care începe anul universitar. Ce fac cei cu Covid și cum se face carantinarea în cămin

Au fost publicate în Monitorul Oficial noi reguli sanitare pentru studenți, fix în ziua în care începe anul universitar.

Azi a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 5.650/1.670/2020.

Printre altele, studenții care locuiesc în cămine și sunt confirmați cu COVID-19 pot pleca să se izoleze la domiciliu, dar doar dacă se deplasează cu mașina personală și nu cu mijloace de transport în comun.

Totodată, studentul are posibilitatea să se izoleze și în spital.

ADVERTISING

“Studentul confirmat se va izola în unitățile de izolare și tratament anexate spitalelor, fie la domiciliul personal, cu condiția ca deplasarea până la acesta să se facă cu mijloc de transport personal și nu cu mijloace de transport în comun”, prevede ordinul, potrivit EduPedu.ro.

Coronavirus: Guvernul majorează subvențiile pentru studenți

Colegii de cameră intră în carantină

În cazul în care un student este confirmat cu noul coronavirus, colegii acestuia vor intra în carantină timp de două săptămâni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Contacții de cameră ai studentului confirmat vor fi carantinați în camera de cămin, cu condiția ca aceasta să aibă grup sanitar propriu. În cazul în care nu are grup sanitar propriu, vor fi carantinați în izolator”, se mai precizează în actul normativ. 

Ordinul mai prevede că în cazul în care vor exista studenți carantinați în camerele de cămin, se vor găsi soluții pentru a le fi livrate alimentele la ușa camerei.

De asemenea, a fost eliminiată modalitatea de stabilire a criteriului epidemiologic în baza căruia instituţiile de învăţământ superior urmează unul dintre cele 3 (trei) scenarii de învățare, și anume rata incidenţei cumulate. AStfel, universitățile stabilesc ce scenariu vor, pe baza autonomiei universitare, cu asumarea răspunderii publice şi cu respectarea calităţii actului didactic.

ADVERTISING

În ce condiții se vor caza studenții la cămine: Unele universităţi îi primesc doar pe cei cu test COVID negativ

În plus, studenților le va fi luată temperatura la intrarea în unitatea de învățământ. Intrarea va fi interzisă tinerilor care au peste 37,3oC.

În fine, între altele, purtarea măștii este obligatorie, dar nu și pentru studenții la actorie și muzică.

“Pentru instituțiile de învățământ superior vocaționale (canto, actorie, insturmente muzicale de suflat), studenții pot renunța temporar la masca facială atunci când interpretează actul artistic, cu condiția asigurării unei distanțe fizice de minimum 3 m între persoane”, se mai arată în documentul citat de EduPedu.ro. 

În criză, Germania ar putea atrage mai mulți studenți străini


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇