Coronavirus: Guvernul majorează subvențiile pentru studenți

Coronavirus: Guvernul majorează subvențiile pentru studenți

Guvernul a decis majorarea subvenției pentru cămine și cantine cu 10%, pentru a asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Spitalele COVID din București nu mai au locuri libere pentru pacienți

Ministrul Educației Monica Anisie a explicat că măsura vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine și cantine se alocă proporțional cu numărul de studenți, în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

ADVERTISING

De subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

Guvernul României a decis și alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru cămine și cantine.

Autoritățile au anunțat, miercuri, un record absolut în ce privește numărul de cazuri noi de coronavirus. Au fost depistate, în ultimele 24 de ore, 2.158 de noi infecții, după prelucrarea a 26.021 de teste.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Recordul zilnic anterior a fost înregistrat în 23 septembrie, când au fost anunțate 1.767 de noi îmbolnăviri.

Suntem în valul al doilea al Covid si ne îndreptăm spre două praguri de unde încep probleme serioase – Interviu cu prof. A. Rafila


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇