Nici jumătate din angajații din învățământ nu s-au vaccinat antiCovid. Ce spune ministrul Cîmpeanu

Nici jumătate din angajații din învățământ nu s-au vaccinat antiCovid. Ce spune ministrul Cîmpeanu

Cum mai merge campania de vaccinare a personalului didactic? Destul de bine, chiar dacă ritmul imunizării a scăzut, susține ministrul Sorin Cîmpeanu.

Șeful de la Educație a spus, la Digi24, că, până acum, au fost injectați cu serul antiCovid 155.000 de angajați din învățământ. Dintre aceștia, peste 140.000 au făcut și rapelul.

Totuși, dacă ne uităm la procente, acesta nici măcar nu ajunge la 45%!

Conform MEC, în total, în sistemul de învățământ preuniversitar sunt 292.872 de angajați, iar în cel universitar vorbim despre un total de 51.094 de titulari angajați + 9.295 de cadre didactice asociate.

ADVERTISING

Așadar, ajungem la un total de 353.261 de angajați în Educație.

Datele pot fi consultate aici.

Și dacă doar 155.000 de angajați au fost inoculați până acum, după cum spune Cîmpeanu, asta înseamnă doar 43,87% dintre angajații din învăţământ.

Procentul este unul extrem de redus dacă ne gândim și că profesorii au avut prioritate la vaccinare, încă din luna februarie!

De altfel, dorința scăzută a dascălilor de a se vaccina a fost comentată și de ministru:

”Este un procent important, dar evoluția din ultimele săptămâni, progresul vaccinării personalului din învățământ, trebuie să recunoaștem, ritmul de vaccinare al personalului din învățământ a scăzut foarte mult”, a oficialul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă acum câteva luni se vaccinau mii de angajați zilnic, acum s-a ajuns doar la câteva sute de inoculări pe zi. În jur de 200-300.

Merită menționat că astăzi a reînceput școala, după o vacanță prelungită de câteva săptămâni.

Vezi și Miercuri începe şcoala. Harta României în funcţie de scenariul de revenire la clasă: Peste 2.000 de localităţi sunt în scenariul verde

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇