New York: Un judecător a blocat ordinul care obligă profesorii să se vaccineze. 88% dintre cadrele didactice s-au vaccinat deja

New York: Un judecător a blocat ordinul care obligă profesorii să se vaccineze. 88% dintre cadrele didactice s-au vaccinat deja

Un judecător a suspendat ordinul primarului din New York care a introdus, în august, obligativitatea vaccinării pentru toți angajații din sistemul de învățământ.

148.000 de angajați trebuiau să se vaccineze până luni, 27 septembrie. Până în prezent, 88% dintre cadrele didactice s-au vaccinat, transmite The Guardian care citează AP.

Cursurile au început în New York pe 13 septembrie.

Într-o premieră pentru angajaţii oraşului, personalul Departamentului Educaţiei nu ar mai avea opţiunea de a se supune testării săptămânale.

ADVERTISING

Judecatorul a putut bloca acest ordin doar temporar şi a trimis mai departe cazul către o curte superioară de 3 magistraţi, cu solicitarea de a se lua o decizie cu celeritate.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Educației, Danielle Filson, a declarat că oficialii caută o soluţie rapidă săptămâna viitoare.

„Suntem siguri că decizia noastră în favoarea vaccinării va fi menținută odată ce toate faptele au fost prezentate, deoarece acesta este nivelul de protecție pe care studenții și personalul nostru îl merită”, a spus Filson.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

New York Post a raportat că departamentul a trimis un e-mail directorilor sâmbătă dimineață spunând că „ar trebui să se pregătească în continuare pentru posibilitatea ca obligativitatea vaccinării să intre în vigoare mai târziu săptămâna viitoare”.

Primarul Bill de Blasio a anunțat, în august, că aproximativ 148.000 de angajați ai şcolilor vor trebui să primească cel puțin o primă doză de vaccinare Covid-19 până pe 27 septembrie.

Sunt vizate cadrele didactice împreună cu alți angajați, cum ar fi administratori și lucrători la cantine.

ADVERTISING

Este primul astfel de ordin pentru o atât de mare categorie de lucrători din cel mai populat oraș american.

Și reflectă o obligaţie similară la nivel de stat pentru lucrătorii din spitale și case de îngrijire medicală, care urmează să intre în vigoare tot luni.

Până vineri, 82% dintre angajații departamentului au fost vaccinați, inclusiv 88% dintre profesori.

Chiar dacă majoritatea angajaţilor din învăţământ au fost vaccinați, sindicatele au avertizat că această obligativitate ar putea lăsa sistemul școlar fără 10.000 de profesori, împreună cu alți angajați.

De Blasio nu a vrut să amâne intrarea în vigoare a acestei obligativităţi, insistând că orașul era gata.

„Avem o mulțime de suplinitori gata. Se vor întâmpla multe de acum până luni, dar dincolo de asta suntem pregătiți chiar și dacă avem nevoie de mii, avem mii”, a spus el vineri, într-un interviu.

Angajaţii şcolilor din Chicago, Los Angeles şi statul Washington au primit, de asemenea, ordin să primească vaccinul.

Citește și: Prima școală din SUA care impune vaccinarea copiilor cu vârsta minimă de 12 ani

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇