Prima școală din SUA care impune vaccinarea copiilor cu vârsta minimă de 12 ani

Prima școală din SUA care  impune vaccinarea copiilor cu vârsta minimă de 12 ani

O mică școală din Los Angeles a trimis o scrisoare tuturor părinților prin care le cere să își vaccineze copiii cu vârsta minimă de 12 ani.

De altfel, tuturor profesorilor din California li s-a cerut să se vaccineze înainte de a reîncepe școala.

Însă Culver City Unified School District ar fi prima unitate de învâțământ din SUA care le cere și elevilor să se imunizeze , scrie New York Times.

Anunțul a venit chiar înainte de începerea anului școlar în California și în plin tumult la nivel național cu privire la modul în care vor reveni elevii în bănci, inclusiv a celor mici care nu sunt eligibili pentru vaccinare.

ADVERTISING

Iar asta în condițiile în care numărul infectărilor cauzate de varianta Delta este în creștere.

Noile cazuri de Covid din întreaga țară au provocat o mare dezamăgire în rândul celor care așteptau cu nerăbdare noul an școlar, după ce mai bine de un an au studiat de acasă.

În California, guvernatorul Gavin Newsom își dorește redeschiderea cu succes a școlilor. Astfel, în ultimele săptămâni, el a anunțat că masca va fi obligatorie în interiorul unităților de învătământ și a cerut profesorilor să se vaccineze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele mai mari sindicate ale profesorilor din California au sprijinit apelul său. Altele au spus că sunt necesare și alte măsuri, cum ar fi testarea periodică atât a elevilor, cât și a dascălilor.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇