Monica Anisie: Școala știe cel mai bine cum stă din punct de vedere administrativ și epidemiologic

Monica Anisie: Școala știe cel mai bine cum stă din punct de vedere administrativ și epidemiologic

Dacă o școală este închisă pentru că are mai multe cazuri de infectări cu SARS-CooV2, dar după o perioadă nu mai sunt cazuri, atunci în comunitatea respectivă se poate lua decizia revenirii la cursuri, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

„Ceea ce este foarte clar este că începem școala. Ne dorim un învățământ de calitate, dar în același timp ne dorim ca toți elevii și profesorii să fie în siguranță la școală.

Prin urmare, este important să luăm în calcul mai multe scenarii având în vedere situația epidemiologică din fiecare localitate. De aceea s-a ajuns la aceste scenarii, de fapt vorbim de scenariul unu în care în localitate există un număr mare de îmbolnăviri, scenariul doi în care există, dar putem să defășurăm activitățile în unitățile de învățământ, iar dacă situația epidemiologică este una foarte dificilă vom lua decizia să fie suspendate cursurile și vom continua școala în sistem online”, a spus Monica Anisie, la Antena 3.

ADVERTISING

Fiecare școală va lua măsuri pentru începerea cursurilor și va stabili după ce scenariu va începe școala.

„Decizia este una descentralizată este la nivel local. Prin urmare, unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația și din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere epidemiologic.

În cadrul consiliul de administratie al unității de învățământ se stabilește care este scenariul  și se va transmite către  inspectoratele județene, care împreună cu Direcția pentru Sănătate Publică analizează situația și din punct de vedere epidemilogic  și ceea ce școala a decis și împreună cu Comitetul pentru Situații de Urgență vor lua decizia”, a mai declarat Monica Anisie.

ADVERTISING

Ministrul a explicat și în ce caz se va aplica scenariul galben.

„Decizia este la nivel local. Dacă nu mai sunt cazuri în comunitatea respectivă se poate lua decizia revenirii la cursuri. Să nu uităm că unul dintre aceste scenarii prevede și faptul că pot veni la școală preșcolarii, cei din învățământul primar, iar cei din clasa a XII-a sau clasa a VIII-a- în scenariul galben.

Pentru celelalte clase,  jumătate de clasă vor fi fizic în clasă, iar cealaltă jumătate vor urmări cursurile de acasă. Decizia rămâne la nivelul unității de învățământ. Nu putem lua noi de la nivel național pentru o uitate de învățământ”, a arătat Anisie.

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic la şcoală. Vor fi trei scenarii pe care școlile le vor putea alege în funcție de situația epidemiologică locală.

Citiți și: Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic la şcoală. Sunt trei scenarii, decizia e la nivel local VIDEO


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇