Ministrul Educației spune că școlile din București rămân deschise până la pragul de 6 cazuri de COVID la 1.000 de locuitori

Ministrul Educației spune că școlile din București rămân deschise până la pragul de 6 cazuri de COVID la 1.000 de locuitori

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu se opune închiderii școlilor din București la acest moment, când Capitala se apropie de pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.

Câmpeanu spune că la pragul de 6 va fi de acord, însă acum măsura ar fi exagerată. Declarațiile ministrului vin în condițiile în care au existat informații că luni ar putea fi discutată, în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, închiderea școlilor din București.

„Nu văd de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții să rămânem, departe de pragul de 6/1000 în București. Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor.

ADVERTISING

În același timp, îndemn încă o dată la prudență, la respectarea tuturor regulilor și la susținerea campaniei de vaccinare, pentru a face tot posibilul astfel încât să nu se atingă pragul de 6/1.000 - rată de infectare”, a scris pe Facebook Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇