Ministrul Educaţiei: Dacă vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi, încurajăm frauda de la vârste fragede

Ministrul Educaţiei: Dacă vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi, încurajăm frauda de la vârste fragede

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ministerul intenţionează accesarea, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a unor fonduri pentru digitalizarea sistemului de educaţie, inclusiv pentru achiziţionarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

El a precizat că dacă va continua acest proces de predare şi examinare online fără profesori pregătiţi, fără acces generalizat la Internet şi echipamente, ”nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede”.

"Dacă nu există un mijloc prin care tu, ca examinator, poţi să te asiguri că cel care-ţi oferă răspunsurile este cel care trebuie să-ţi ofere răspunsurile sigur că va exista această tentaţie a unui mic ajutor, de multe ori. (…)

ADVERTISING

Dacă noi vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi, asta însemnând fără să avem profesori pregătiţi, fără să avem acces generalizat la internet şi echipamente, fără să avem aceste platforme de evaluare securizate, nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede, or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, luni seară, într-o emisiune la Digi 24.

ADVERTISING

Cîmpeanu a explicat că există platforme care asigură securitatea examinării şi care în alte ţări sunt folosite de mai mulţi ani.

Ministrul a arătat că o sumă importantă din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este pentru digitalizarea educaţiei, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online.

"Pentru că după ce vom fi încheiat această perioadă de criză, cu siguranţă lucrurile vor merge mult mai mult decât acum către predarea online, că vrem sau că nu vrem”, a adăugat ministrul, în acest context.

ADVERTISING

Citeşte pe SpotMedia.ro şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇