Ministrul Educației anunță că teatrul va fi introdus în școli ca materie opțională

Ministrul Educației anunță că teatrul va fi introdus în școli ca materie opțională

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunț, joi, că a aprobat introducerea unei noi materii opționale în învățămîntul preuniversitar.

Este vorba despre teatru, care va putea fi studiat de elevii de la clasele a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a și a XI-a, arată Stirile Pro TV.

Astfel, conform ministrului elevii de la clasele a III-a și a IV-a vor putea studia disciplina “Eu și scena”. Elevii de la clasele a VI-a și a VII-a vor avea materia “Teatrul și noi”, iar cei de la clasele a X-a și a XI-a vor putea participa la materia “Laboratorul de teatru”.

ADVERTISING

”Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale a propus în acest an școlar Ministerului Educației introducerea în curriculum la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale.

MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina 'Eu și scena', la clasele a VI-a și a VII-a disciplina 'Teatrul și noi', la clasele a X-a și a XI-a 'Laboratorul de teatru'.

Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație”, a declarat Anisie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul a făcut declarațiile la deschiderea anului universitar, la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇