Mai mulți copii s-au îmbolnăvit de COVID de la începutul școlii decât o făcuseră în 7 luni de pandemie. Orban insistă că nu în clase se produc înfectările

Mai mulți copii s-au îmbolnăvit de COVID de la începutul școlii decât o făcuseră în 7 luni de pandemie. Orban insistă că nu în clase se produc înfectările

În ultimele 40 de zile, adică de când a început anul școlar, au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19 în grupa de vârstă 0-19 ani decât în restul pandemiei.

Mai exact, până în prezent în această grupă de vârstă au fost depistate 13.167 de cazuri de COVID, iar dintre acestea 49% erau în statistici înainte de începutul anului școlar, potrivit unei analize publicată de EduPedu.ro, pe cifrele oferite de datelazi.ro.

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban insistă că nu în școli au loc îmbolnăvirile, potrivit News.ro. Prezent sâmbătă la Timişoara, Orban a reiterat că în instituţiile de învăţământ elevii sunt supravegheaţi de către cadrele didactice şi poartă mască de protecţie.

ADVERTISING

„Este o depăşire nu foarte mare, în raport cu procentul de 6,3% care a fost până la începerea şcolii, creşterea nu este foarte mare şi vă spun că  îmbolnăvirile nu se produc în şcoală. În şcoală, copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă mască, sunt supravegheaţi inclusiv în pauze, riscul de îmbolnăvire nu apare în cadrul şcolii, ci  în afara şcolii”, a declarat Orban, întrebat dacă, în opinia sa e oportună deschiderea şcolii, în contextul în care numărul de îmbolnăviri la copii e depăşit de cel de la începutul pandemiei şi până în prezent.  

ADVERTISING

În judeţul Timiş sunt aproape 100 de elevi, profesori şi angajaţi din învăţământ în spitale, infectaţi cu COVID-19. De la debutul pandemiei, în judeţul Timiş, au fost înregistrate 7.178 cazuri de infectări cu SARS CoV-2, din care 296 în ultimele 24 de ore.

Rata de infectare în judeţul Timiş este de 2,8 la o mie de locuitori, iar în Timişoara a depăşit 3 la o mie de locuitori, municipiul fiind în scenariul roşu.

Citește opiniile zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇