Elevii cer să fie puși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19: Rata de creștere a cazurilor a fost de 155%

Elevii cer să fie puși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19: Rata de creștere a cazurilor a fost de 155%

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, invocând o creştere cu 155% a numărului de cazuri de infectare în a cincea săptămână de şcoală, dar şi faptul că multe şcoli nu sunt pregătite să desfăşoare cursuri online.

Testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului şi ar elimina necesitatea tranziţiei către cursurile online pentru multe unităţi de învăţământ, spun reprezentanţii Consiliului Elevilor, într-un comunicat de presă transmis luni.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de şcoală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creştere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor şi preşcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%".

CNE

Din acest motiv, Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19.

Lista localităților unde toate școlile s-au închis şi elevii învaţă de acasă

"Această măsură este imperioasă în aceste momente, întrucât elevii care sunt prezenţi la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeaşi încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare. În acelaşi timp, multe şcoli nu sunt pregătite pentru tranziţia către orele online la momentul de faţă, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni", scrie în comunicat.

Avem cea mai mare rată de pozitivare de până acum: Din trei oameni testați, unul are Covid. Bucureştiul se apropie de 3,2 la mie (Infografice)

Astfel, testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului şi ar elimina necesitatea tranziţiei către cursurile online pentru multe unităţi de învăţământ.

"Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unităţile de învăţământ. Siguranţa elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor şi a tranziţiei către învăţământul online, pentru care multe unităţi de învăţământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!